top of page

Son 100 yılda dünyanın her ülkesinde çelik konstrüksiyonlar yapılmıştır. Dünya nüfusu arttıkça hızlı kentleşme de beraberinde gelmekte ve dünya çapında bina ve altyapı ihtiyacı artmaya devam etmektedir. Çelik iyi bir inşaat malzemesidir çünkü kolayca bulunabilir, daha ucuzdur, daha dayanıklıdır, daha güvenlidir, çok yönlüdür ve %100 geri dönüştürülebilir.


Yapının boyutu, önemi ve uygulama sınıfı arttıkça daha yüksek dayanımlı çelikler kullanılmakta, çeliğin kalınlığı artmakta, konstrüksiyonun güvenlik seviyesi artmakta, kaynak ve kaynak özellikleri daha kritik hale gelmektedir.


Yapısal çelik bileşenler, binalar, ağır inşaatlar ve altyapı projeleri için taşıyıcı elemanlar olarak, esas olarak çerçeve ve iskelet oluşturmak için kullanılan H-, I-, T kirişler, kutu kolonlar veya borulardır. SAW, GMAW ve FCAW prosesleri esas olarak bu yapısal çeliklerden yapısal bileşenlerin imalatı için kullanılır. Tüm bu yapısal bileşenler, standart spesifikasyonlara göre üretilir, denetlenir ve test edilir ve ardından proje sahalarına teslim edilir. İnşaat, bu bitmiş yapısal bileşenlerin şantiyede montajı ve montajı, şantiyede civatalama veya SMAW ve FCAW işlemleriyle kaynak yapılmasıyla gerçekleştirilir. Kaynak yöntemi seçimi, saha koşullarına, birleştirme yerine ve arkı açık alanda rüzgar ve yağmur gibi hava koşullarından koruma olasılığına bağlıdır.


Sarf malzemelerinin mekanik özelliklerinin yanı sıra kaynaklanabilirlik özellikleri de binalarda kaynak metali sağlamlığını ve güvenliğini etkiler. Kaynaklar, özenle seçilmiş kaynak sarf malzemeleri ve güç kaynakları ile onaylanmış kaynak prosedürü özelliklerine göre yapılırsa, kaynaklar sağlam, hatasız ve güvenli olacaktır.



Turfab sarf malzemeleri ve ekipmanları, çelik konstrüksiyon sektörünün zorlu gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış ve üretilmiştir. Mega inşaat ve altyapı projelerinden elde ettiğimiz deneyimler ve ayrıca inşaat sektörü profesyonelleri ile doğrudan iletişimimiz, inşaat sektöründeki ihtiyaçları anlamamıza, kaynak ürünlerimizi ve üretim süreçlerimizi geliştirmemize olanak sağlıyor.

bottom of page