top of page

Yağınızı değiştirmek, makinenizin rutin bakımının önemli bir parçası olduğu gibi, filtrelerinizi değiştirmek de öyle. Son blog gönderimizde belirttiğimiz gibi, filtrenizi değiştirirken daima üreticilerin tavsiye ettiği filtreleri kullanın. OEM gereksinimlerini karşılayan ancak karşılamayan filtrelerin kullanılması, düşük performansa veya motorda hasara neden olabilir. Filtreler, filtreleyebilecekleri uygulamaların boyutuna göre ölçülür. Bu "mikron" cinsinden ölçülür. Yanlış mikron filtre kullanılırsa, filtrelediği sıvının akışını kısıtlayabilir veya maliyetli hasara yol açmayacak kir parçacıklarının geçmesine izin verebilir. Ayrıca, eğer varsa, yakıt su ayırıcınızın sıcaklıklar düşmeye başlamadan önce boşaltıldığından emin olun. Fazladan filtre bulundurmak iyidir.





Akü, motorun kalbi olarak bilinir. Kış havası tüm ekipmanlarınıza zarar verebilirken, akünüz muhtemelen düşen sıcaklıklara karşı en hassas olanıdır. Motorla birlikte, akünüz en çok 80 Fahrenheit derecede verimlidir. Sıcaklık düştükçe pilinizin verimliliği de düşer. Pilinizin ömrünü korumak için aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:

  • Tam olarak şarj edilmiş pili ılık, kuru bir iklimde, tercihen 40-60 Fahrenhayt derece arasındaki oda sıcaklığında saklayın.

  • Pili saklamadan önce her zaman tamamen şarj edin.

  • Kapasitesi yüzde 75'in altına düştüğünde pili yeniden şarj edin

  • Pilin görsel incelemesini yapın. Korozyon, kir veya nem belirtileri olup olmadığını kontrol edin. Bunlar pilin ömrünü tüketir.

  • Akünüzü 10 günden daha uzun bir süre sakladığınızda akünün topraklama kablolarını ayırın, ECU'ları olan üniteler ve diğer güç çalan motor koşulları için bir akü ayırma anahtarı takılması şiddetle tavsiye edilir.

  • Pilleri her zaman dik, tek sıra halinde yerleştirin. Hasar meydana gelebileceğinden pilleri asla istiflemeyin.

  • Saklarken her 30 ila 45 günde bir pilinizin durumunu kontrol edin.


Soğutma sıvısı

Motorunuz çalışırken, soğutma suyunuzda kabarcıklanma olup olmadığını kontrol etmek için bir noktaya gelin. Sistemde bir soğutma sıvısı geri kazanım deposu yoksa, soğutma sıvısı seviyeleriniz radyatör peteğinin üst kısmının bir inç üzerinde olmalıdır. Sistemde bir soğutma sıvısı toplama deposu varsa, seviyeyi her zaman motor soğukken kontrol edin. Ek olarak, kullandığınız soğutma sıvısının, karşılaştığınız iklim türü için yeterince düşük bir donma noktasına sahip olduğundan emin olun. Soğutma sıvısı eklerken, kullandığınız soğutma sıvısının OEM tavsiyeleriyle uyumlu veya uyumlu olduğundan emin olmak için her zaman kontrol edin. Önceden karıştırılmış bir soğutma sıvısına asla su eklemeyin, bu konsantrasyonu düşürecek ve korumayı azaltacaktır. Soğutma sıvınızın donmaya karşı koruma seviyesini her yıl kontrol etmelisiniz.





Hidrolik

Hidrolik yağlayıcıları kontrol etmek veya bakımını yapmak için en iyi zaman, sıcaklıklar düşmeye başlamadan öncesidir. Ekipmanınızın sıvı seviyelerinin doğru akış için yeterli olduğundan emin olun. Sıvı seviyelerinizi kontrol etmek için genel bir kural, her bir yağ çubuğunu çekip yağın damlayıp damlamadığını görmektir. Eğer öyleyse, yeterince var. Test edilmeleri ve yağlanmaları gerektiğinden, emme filtresine ve hidrolik bölmeye özellikle dikkat edin. Best Line, maliyetli hasarları veya erken aşınmayı önleyebilecek yağ ve yakıt kalitesi testleri sunar.


Hidrolik yağlarınızı değerlendirirken hidrolik hortumların durumunu da hesaba katmak önemlidir. Daha düşük sıcaklıklarda, hidrolik hortumun dış sargısı esneyerek hortumda çatlaklara neden olabilir. Hortumunuzu önceden daha düşük sıcaklıklar için hazırlamak en iyisidir. Bunu başarmak için, makinenizi 150 Fahrenheit dereceye ulaşana kadar çalıştırmanız yeterlidir. Bu sıcaklığa ulaştığında, makineyi bir saat daha çalıştırmaya devam edin. Bölgenizde aşırı sıcaklık düşüşleri yaşanıyorsa, hidrolik hortumunuzu yumuşatmak için normal makine kullanımıyla birlikte arktik hidrolik yağı uygulayabilirsiniz.


bottom of page