top of page

Petrol ve gaz endüstrileri, tüm dünyada enerji segmentinde lider bir role sahiptir ve malzeme geliştirme trendlerinde önemli bir rol oynamaktadır.



Kaynak, ana birleştirme ve tamir işlemidir ve özellikle acil durumlarda en önemli işlem olarak kabul edilir. Bu nedenle, kaynak sarf malzemeleri, düşük sıcaklıklarda çok yüksek tokluk, yüksek sürünme direnci, temper gevrekliğine karşı daha az hassasiyet, farklı korozyon saldırılarına karşı yüksek direnç gibi kritik malzemelerin katı gereksinimlerini karşılamalıdır.


Kaynak yapılan arıtma işlemleri ve ilgili bölümler aşağıdaki gibidir:


Arıtma İşlemi Bölümleri:

1. Ham damıtma (tuzdan arındırma, vakum ve stabilizasyon dahil)

2. Katalitik reform ve yem hazırlama

3. Katalitik çatlama

4. Gecikmeli koklaşma

5. Hidro-işlem

6. Hidrokraking

7. Hidrojen tesisi

8. Alkilasyon





Tesis Dışı ve Yardımcı Tesis Bölümleri:

9. Tankaj ve tank çiftliği boruları

10. Buhar üretimi

11. Güç dağıtımı

12. Antiknock katkı karıştırma tesisleri

13. Soğutma suyu kuleleri

14. Atık su ayırıcı ve emülsiyon arıtma

15. Alet havası

16. Bitki havası

17. Yangından korunma


Petrol ve gaz endüstrisinde yaygın olarak kullanılan kaynak yöntemleri şunlardır: Örtülü Elektrod Kaynağı, MIG/MAG-Özlü Tel Kaynağı, TIG ve SAW Kaynağı. Tüm kaynak ürünleri, API standartlarının katı gereksinimlerini, kritik malzeme özelliklerini veya rafineri profesyonellerinin özel beklentilerini karşılamalıdır. Turfab sarf malzemeleri ve ekipmanları, bu zorlu beklentileri karşılamak üzere tasarlanmış ve üretilmiştir.


Rafineri ekipmanlarının kaynakları, inşaat elemanları ve spool imalatları saha dışında yapılırken, ekipmanların montaj kaynakları, konstrüksiyon, borulama, boru döşeme ve depolama tankı imalatları saha içi ve saha dışında yapılmaktadır. Saha dışı kaynakların yapılması ve denetlenmesi daha kolayken, montaj, montaj ve özellikle acil durumlarda saha içi kaynaklar çok kritiktir. Ayrıca zorlu hava koşulları denetim sınırlamaları getirebilir.


Petrol ve gaz endüstrisi profesyonelleri ile olan yakın ilişkimiz ve iletişimimiz, rafinerilerin standart operasyon, acil durumlar ve inşaat-montaj-montaj aşamalarında kaynak ürünlerimizi ve üretim süreçlerimizi geliştirmek için ihtiyaçlarını anlamamızı sağlar.

bottom of page